Üstün Zekalı Çocuklar İstanbul’da Buluşacak

9 Ocak 2016|0 Comments

Tüm Üstün Zekalılar Derneği'nden (TÜZDER) yapılan açıklamaya göre, ‘Üstün Zekalılar Aramızda’ temasıyla düzenlenen etkinlik 3 Mayıs’ta İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Yerleşkesi'ndeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

TÜZDER Üstün Zekalıları Buluşturuyor

9 Ocak 2016|0 Comments

Dahiler ve Üstün Zekalılar Günü kapsamında üstün zekalılar ile ilgili farkındalık oluşturmak için düzenlenen sempozyum İstanbul Teknik Üniversitesi, Ayazağa Kampüsü, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Zeki Çocuk Belli Ediyor

9 Ocak 2016|0 Comments

Zeka, iki uçlu karaktere sahip ve dinamik bir yapı. Bir ucu genetik mirasa, diğer ucu ise sosyal-çevresel faktörlerin etkisine dayandırılabiliyor. Bireyin üstün zekaya sahip olup olmadığını belirlemek için yapılması gereken ilk şey objektif bir zeka testi uygulanması.

TÜZDER Aramızdaki Dahileri Keşfediyor!

2 Temmuz 2015|0 Comments

Türkiye'de ilk defa gerçekleşen bu projede üstün zekalı çocukların keşfi, eğitimi ve gelişimi için yoğun çaba harcayan TÜZDER, geleceğin yolunu aydınlatmak için çalışıyor.

Üstün Zekalı Çocukların Aldıkları Üstün Eğitimler Sürekli Hale Getiriliyor

2 Temmuz 2015|0 Comments

TÜZDER (Tüm Üstün Zekalılar Derneği) in İSTKA (İstanbul Kalkınma Ajansı) desteği ile yürüttüğü üstün zekalı çocukların ve ailelerinin desteklenmesini konu alan bu çalışma, İstanbul Avrupa Yakası’nda 670 üstün zekalı çocuğun seçilmesi ve 13 farklı merkezde kurulan atölyelerde eğitim almaları ile tamamlandı.

Üstünlerin Desteklemesi Projesi Başlıyor

2 Temmuz 2015|0 Comments

İSTANBUL - TÜZDER (Tüm Üstün Zekalılar Derneği) ve İSTKA (İstanbul Kalkınma Ajansı) katkılarıyla yürütülen "Üstünlerin Desteklemesi Projesi’’ amacı İstanbul’un Avrupa Yakasında yer alan ve Sosyo-ekonomik bakımından dezavantajlı olan pilot ilçelerde tespit edilen üstün zekalı çocukların [...]